Les fibres vegetals són principalment de cel·lulosa, que, a diferència de les proteïnes de les fibres d'origen animal, és resistent als *álcalis. Aquestes fibres són així mateix resistents a la majoria dels àcids orgànics, però els àcids minerals forts les destrueixen.
COTÓ
És la més important i la més utilitzada,reté gran quantitat d'aigua,és fresc i resulta confortable,es tenyeix amb facilitat,s'arruga,és elàstic,és un bon conductor tèrmic,tendeix a encongir-se,es pot barrejar amb altres fibres,és més econòmic que les fibres animals i resisteix malament els àcids i bé els lleixius.
LLI
És suau al tacte,és apropiat per a l'estampació i permet realitzar-hi qualsevol tipus de brodat,generalment és de color blanc,és menys aïllant de la calor que les altres fibres,és més fresc i resistent que el cotó però menys elàstic,és un conductor tèrmic i s'arruga més que el cotó.
CÀNEM
Fibra tèxtil d'origen vegetal, obtinguda del cànem, menys fina que la del lli, i de color groguenc.
No hay comentarios:
Publicar un comentario